FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft gir ikke opp billig-segmentet

Klar med mobil til 160 kroner.

Nokia 130 som modellen heter blir utstyrt med en 1,8-tommers skjerm og kommer i flere fargerike utgaver. Det kommer også en variant med mulighet for dobbelt simkort.
Nokia 130 som modellen heter blir utstyrt med en 1,8-tommers skjerm og kommer i flere fargerike utgaver. Det kommer også en variant med mulighet for dobbelt simkort. Bilde: Microsoft
11. aug. 2014 - 11:43

Microsoft har valgt å kverke Nokia X (den eksperimentelle satsingen på Android), Asha-serien og S60-enhetene etter overtakelsen av den finske mobilvirksomheten.

Det var antatt at Microsoft fremover utelukkende ville tilby mobiltelefoner basert på Windows Phone, men det er feil.

I dag avduker de en flunkende ny telefon kalt Nokia 130, som viser at selskapet har flere planer.

Modellen er basert på Nokias Series 30-plattform. Den blir fremstilt som selskapets klart rimeligste mobiltelefon og koster 19 euro, som tilsvarer snaut 160 kroner.

Enheten har innebygget MP3-avspiller og FM-radio og kan spille av filmer fra microSD-kort, men ellers er det lite som minner om en moderne smarttelefon. Den støtter GSM-samtaler og SMS, men har ikke mulighet for internett-samband.

Microsoft bekrefter overfor Recode at de vil beholde Nokias aller rimeligste håndsett fremover ettersom «de ikke har andre prosjekter som kan nå dette forbrukersegmentet».

Alt tyder på at dette er et produkt selskapet vil tilby i vekstmarkeder i Asia, Afrika, Latin-Amerika og Øst-Europa.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.