Microsoft gir opp «oppskrift på katastrofe»

Omstridt ansatte-stempling stoppes.

Microsofts avtroppende toppsjef Steve Ballmer kutter programvaregigantens omstridte rangeringssystem.
Microsofts avtroppende toppsjef Steve Ballmer kutter programvaregigantens omstridte rangeringssystem. (Bilde: Bloomberg via Getty Images/Getty Images/All Over Press)

Omstridt ansatte-stempling stoppes.

I Microsoft har alle ansatte vært utsatt for et regime som kalles «stack-ranking» hvor hver ansatt blir bedømt.

I hver avdeling har de ansatte blitt rangert etter hvor godt de leverer og «stemplet» i henhold til dette. Systemet har fått mye kritikk fra tidligere ansatte, som hevder dette bidrar til at hver ansatt konkurrerer med hverandre, når det de burde gjøre var å samarbeide.

Ordningen ble for alvor kjent for allmennheten da Vanity Fair-journalisten Kurt Eichenwald skrev om blant annet arbeidsmiljøet i en stor artikkel med tittel: «Microsofts tapte tiår».

I artikkelen ble ordningen stemplet som en «oppskrift på katastrofe». Nå har imidlertid Steve Ballmer tatt affære. Ifølge The Verge har den avtroppende toppsjefen kastet hele rangerings-regimet på båten.

I et internt memo fra Microsofts personaldirektør, som The Verge har fått tilgang til, fremgår det at de nå skal legge mer vekt på team-arbeid og samarbeid og mer vekt på ansattes utvikling. De ulike lederne skal også få friere rammer til å tildele bonuser til de medarbeiderne som leverer «best».

- Dette er en fundamental ny tilnærming til ytelse og utvikling laget for å promotere ett nytt nivå av samarbeid og smidighet for å skape forretningsmessige gjennombrudd, skriver personaldirektør Lisa Brummel i notatet.

    Les også:

Til toppen