Microsoft gir opp videre kamp mot EU

Microsoft anker ikke kjennelsen der de tapte på alle punkter mot EU-kommisjonen.

Microsoft gir opp videre kamp mot EU

Microsoft anker ikke kjennelsen der de tapte på alle punkter mot EU-kommisjonen.

Brussel (NTB-Reuters-DPA): Den amerikanske programvarekjempen Microsoft anker ikke den europeiske rettskjennelsen om at selskapet må gi konkurrenter tilgang til viktig programmerings­informasjon. Tre års rettsstrid kan være over.

En talskvinne for Microsoft sa mandag i Brussel at det ikke er aktuelt å anke dommen fra EU-domstolens første instans. EUs konkurransekommissær Neelie Kroes var synlig begeistret da hun bekreftet kunngjøringen.

– Microsoft har endelig gått med på å rette seg etter sine forpliktelser. Fra i dag av blir det mer konkurranse i markedet, og fra i dag av blir det all den konkurransen forbrukerne har rett til å forvente, sa Kroes.

Microsoft ble i 2004 ilagt en bot på nesten en halv milliard euro eller fire milliarder kroner for ikke å ha rettet seg etter påleggene om åpenhet. Senere er nye bøter kommet til, og bøtesummen kunne økt ytterlige, hvis selskapet ikke mandag hadde krøpet til korset.

Ifølge EU-kommisjonen har Microsoft misbrukt sin dominerende stilling i markedet ved å binde deler av sin programvare til operativsystemet Windows. Windows brukes på 95 prosent av alle personlige datamaskiner i verden.

    Les også:

Til toppen