BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft gir seg mot Suns pålogging-standard

I et sjeldent tilfelle ser Microsoft ut til å gi seg i en slåsskamp mot Sun. Resultatet kan bli en standard for ett passord til alle dine nettjenester.

20. des. 2001 - 09:11

Mange oppfatter Microsofts Passport-system, et opplegg for felles ID og passord for mange Internett-tjenester, som et nytt forsøk på å skaffe seg makt på Internett. Sun startet derfor en konkurrent under det prangende navnet Liberty Alliance Project.

Suns allianse får nå stadig flere partnere, kanskje ut fra en skepsis til Microsofts store markedsmakt. I går ble det kjent at Hewlett-Packard har meldt seg inn på Suns side. I tillegg har American Express, AOL Time Warner, France Telecom, General Motors, HP, MasterCard og en annen foreløpig anonym storbank meldt seg inn de siste ukene. Fra før av er Bell Canada, Global Crossing, Nokia, NTT DoCoMo, Openwave Systems, RealNetworks, RSA Security, Sony, United Airlines og Vodafone med i Liberty Alliance.


I rene antall brukere leder Microsoft med 165 millioner brukere som stort sett har kommet til gjennom Hotmail og selskapets nettleser. Men en skyttergravskrig kan være avverget.

For Microsoft er i samtaler med Liberty Alliance, det avslører General Motors IT-direktør Tony Scott ovenfor Informationweek.
- Jeg har selv vært med på en del av samtalene og jeg er optimistisk, sier han.

Går samtalene i orden, vil Sun og Microsoft sammen ha skapt det som trolig blir den internasjonale standarden for pålogging til nettjenester og kanskje også andre IT-systemer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.