Microsoft gjør Office billigere

Microsoft vil senke Office-prisene med 15 prosent, først i USA, deretter globalt.

Microsoft vil senke Office-prisene med 15 prosent, først i USA, deretter globalt.

Fra i dag vil butikkprisen på Microsofts kontorpakke Office XP senkes med om lag 15 prosent på det amerikanske markedet. Standard-pakken vil få en pris på rundt 400 dollar, ned fra 480 dollar, mens Professional-pakken reduseres fra 580 dollar til rundt 500 dollar. Prisene på programmene kjøpt enkeltvis, vil reduseres med om lag 30 prosent til rundt 230 dollar.

Det er ikke sagt noe om når de samme prisreduksjonene skal gjøres gjeldende utenfor Nord-Amerika.

Det er heller ikke gitt detaljer om prisstrukturen for den nye pakken Office 2003 som vil lanseres i sommer, eller hva slags oppgraderingsrabatter nye kjøpere av Office XP kan vente seg dersom de siden vil bytte til Office 2003. Microsoft nøyer seg med å si at prisene for Office 2003 vil "gjenspeile" dagens kutt i Office XP.

Det presiseres at kuttene utelukkende gjelder butikkprisene. Lisensordningene for organisasjoner påvirkes ikke. En begrunnelse for priskuttet er nemlig at den siste revisjonen av bedriftslisensordningen åpnet for gratis bruk av Office hjemme. Kuttet i butikkprisen er ment å redusere diskrimineringen av dem som ikke har tilgang til denne ordningen.

I fjor myket Microsoft opp reglene for hvem som kvalifiserer til å kjøpe Office med utdanningsrabatt, slik at praktisk talt enhver husholdning med en lærer, student eller elev kan kjøpe standardutgaven med rundt 70 prosent rabatt.

På denne bakgrunn kan man kanskje ane at kuttet på 15 prosent i butikkprisen ikke får så veldig store følger for Microsofts bunnlinje.

Til toppen