Microsoft gjør Office enda fetere

Microsoft utvider Office-pakken med et nytt web-produkt; XDocs vil la oss datakløner lage XML-dokumenter.

Microsoft utvider Office-pakken med et nytt web-produkt; XDocs vil la oss datakløner lage XML-dokumenter.

Verdens største programvareselskap vil at flere av oss skal kunne lage XML-dokumenter, og vi skal kunne gjøre det i den kontorstøttepakken de fleste av oss har på skrivebordet: Microsoft Office. XML står for extensible markup language, og gir deg mulighet til å lage mer 'intelligente' dokumenter som bedre utnytter informasjon fra nettverk og web.

Ifølge Microsofts produktsjef Scott Bishop vil det nye Office-programmet, som får navnet XDocs, lanseres kommersielt i midten av neste år.

XDocs vil la brukere som ikke har dyptgående kjennskap til XML kunne lage skjemaer som tar opp, lagrer og gjenfinner informasjon mer effektivt. Sagt på en annen måte: Så fort du har lagt inn informasjonen én gang, kan den hentes frem og brukes av en rekke programmer, eksempelvis regnearket Excel, et CRM-program eller en web-basert applikasjon uten at du må bruke tid på å taste igjen samme informasjon på nytt.

Ettersom XML er web-basert kan disse informasjonselementene også deles over Internett og mellom ulike elektroniske enheter - fra PC-er til servere, PDA-er og 'smarte' telefoner.

Dette er et kjernepunkt i Microsofts såkalte .Net-strategi.

Til toppen