Microsoft gjør Passport til "web service"

Microsoft vil legge ut en oppdatert versjon av ID-tjenesten Passport som XML-basert web-tjeneste i løpet av sommeren.

Passport startet som et verktøy for å gi engangspålogging til beskyttede tjenester på Microsofts samletjeneste MSN. Det ble ordnet på en slik måte at Microsoft kunne mistenkes for å selv ville forvalte en database med alle verdens Internett-brukere med deres digitale legitimasjon og hva denne legitimasjonen ble brukt til. I september 2001 ble strategien lagt om, og i løpet av sommeren kommer Microsoft Passport Web Service, som bedrifter kan bruke for å tilby sikker innlogging på bestemte tjenester.

Ifølge TechWeb vil Passport Web Service være en standard XML-basert web-tjeneste ("web service") med støtte for den nye sikkerhetsstandarden WS-Security (Web Services Security) som Microsoft, IBM og VeriSign la fram for OASIS i juni i fjor. Det innebærer at transaksjoner over Passport vil støtte kryptering og digitale signaturer. Brukerlisten skal være spesifikk for bedriften som benytter seg av Passport som web-tjeneste.

Ifølge Microsoft er Passport Web Service den første i en serie nye web-tjenester fra selskapet. Andre vil håndtere meldinger i sanntid – WS-Reliable Messaging – og transaksjoner allment – WE-Transactions. Arbeidet med bedriftsutgaven av Passport – kjent som TrustBridge, en integrasjon av Passport, autentiseringen i Windows Server 2003 og katalogtjenesten Active Directory – fortsetter.

Standarden som gjør det mulig å finne fram til hensiktsmessige web-tjenester, UDDI, er integrert i Windows Server 2003. På en utviklerkonferanse i oktober ventes Microsoft å lansere en ny verktøypakke for web-tjenester, med støtte for det selskapet kaller .Net MyServices i tillegg til de vanlige standardene XML, SOAP, WSDL, UDDI og WS-I.

Til toppen