Microsoft glemte å fornye domenenavn - igjen

De siste årene har Microsoft flere ganger glemt å fornye eierskapet til kjente og sentrale domenenavn. Nå sist det britiske hotmail-domenet.

De siste årene har Microsoft flere ganger glemt å fornye eierskapet til kjente og sentrale domenenavn. Nå sist det britiske hotmail-domenet.

The Register skriver at Microsoft denne uken har hatt det travelt med å rette opp en tabbe, etter at selskapet hadde oversett varsler fra registraren om at forfallsdatoen for fornyelse av hotmail.co.uk-domenenavnet nærmet seg.

Den 23. oktober ble domenenavnet ledig og raskt registrert av en vennligsinnet person. Vedkommende tok kontakt med Microsoft for å opplyse om det inntrufne, men ifølge The Register ønsket ikke Microsoft i vite om dette. Til tross for gjentatte telefonsamtaler og e-postmeldinger, var det ikke mulig for mannen å nå fram hos Microsoft.

Først da The Register tok kontakt med Microsoft denne uken for å spørre om hvorfor domenenavnet var registrert av en privatperson, tok selskapet affære. Dette måtte dog gjøres fra sentralt hold.

Ifølge The Register skal Microsoft nå ha kontakten den nye eieren av domenenavnet og ordnet det slik at eierskapet til domenenavnet føres tilbake til Microsoft i løpet av noen få dager. Bortsett fra dette skal selskapet ikke ha noen kommentar til hendelsen.

Dette er ikke første gang at Microsoft eller dets datterselskaper glemmer å fornye domenenavn. Følgende lille knippe av saker tyder på at selskapet ikke alltid har full kontroll over domenenavnadministrasjonen.

    Les også:

Til toppen