BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft godkjenner Linux-klone av Windows Media

Microsoft har godkjent en Linux-klone av sin Windows Media-teknologi, bare uker etter at RealNetworks hacket Microsofts Media-server.

6. aug. 2002 - 10:12

Microsoft skal ha gitt sin velsignelse til en hacket utgave av sin Windows Media-teknologi. Nå er det ikke gutteromshackere som står bak implementeringen av en Linux-versjon av teknologien, men telekonferanse- og streaming-giganten Starbak Communications som har fått lov.

Det er ikke mange uker siden RealNetworks lot Internett-samfunnet få vite at de hadde hacket Windows Media-serveren slik at de kunne tilby streaming av slikt innhold fra sine egne maskiner - og det uten at de har blitt så mye som bittelitt saksøkt for det i ettertid.

Opplysningene om Starbak kommer fra nyhetsbrevet Client Server NEWS, og det dreier seg nok om server-programvaren til Windows Media. Starbak leverer streaming-servere som takler en rekke formater, inkludert Windows Media. QuickTime og Realnetworks´ Helix-server.

Det nye programmet fungerer på både Linux og FreeBSD, og vil bli en av deltagerne i kappløpet om servermarkedet. RealNetworks lanserte nylig sin Helix-server, som i likhet med Starbaks varer ble utviklet "baklengs", eller ved hjelp av "reverse engineering" som IDG.se skriver.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.