Microsoft hakker løs på Linux nok en gang

Microsoft anser Linux som en virkelig konkurrent til Windows. Denne gangen presenterer selskapet en rekke myter om det frie operativsystemet.

Microsoft anser Linux som en virkelig konkurrent til Windows. Denne gangen presenterer selskapet en rekke myter om det frie operativsystemet.

Det har gått noen måneder siden Microsofts forrige angrep på Linux. Den gangen var det Microsofts markedssjef i Storbritannia, Anne Marie Duff, som mente Linux ikke kunne være stabilt fordi det er så mange uavhengige personer som utvikler til operativsystemet.

Mandag denne uken publiserte Microsoft et notat på selskapets nettsted hvor det beskrives fem forskjellige myter om Linux. Det Microsoft fremstiller som myter er:
  • Linux har bedre ytelse enn Windows NT
  • Linux er mer stabilt enn Windows NT
  • Linux er gratis
  • Linux er sikrere enn Windows NT
  • Linux kan erstatte Windows på vanlige PC-er

Les notatet her:

Microsoft utdyper på websiden også påstanden om at dette kun er myter. Blant annet viser selskapet til uavhengige kilder som har analysert begge operativsystemene på forskjellige måter. I det hele tatt virker notatet ganske troverdig, i hvert fall for lesere uten nevneverdig kjennskap til Linux.

Likevel er det ikke vanskelig å finne fram til flere faktiske feil i notatet. Og slike påstander har selvsagt ikke fått lov i å være ubesvart av Linux-miljøet. Geoff "Mandrake" Harrison, ansatt som Unix-utvikler ved VA Research og blant de viktigste bidragsyterne til Enlightment, en av de mest populære vinduskontrollerne til X Window, har på sitt nettsted stilt spørsmål ved en rekke av påstandene Microsoft fremsetter i notatet. Han stiller også spørsmål ved forfatternes kompetanse.
Du finner kommentarene til Harrison på hans nettsted: mandrake.net


Uansett om Microsoft har rett eller ikke, en ting er sikkert: Microsoft anser Linux som et produkt som faktisk kan rokke ved situasjonen Windows har, spesielt på servermarkedet. Ellers hadde vel ikke selskapet vært så ivrige med å finne svakheter i Linux...

PS: Det har dukket opp flere kommentarer til Microsofts Linux-myter etter at denne artikkelen første gang ble publisert. Her finner du ett av nettstedene hvor slike kommentarer er gjengitt: Linux myths explained

Til toppen