FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft har laget Android-meny

Eksperiment eller storsatsning?

Skjermbilde av menyene. Spesielt skjermen til høyre, med påminnelser, skal være nokså unikt sammenlignet med andre Android-launchere.
Skjermbilde av menyene. Spesielt skjermen til høyre, med påminnelser, skal være nokså unikt sammenlignet med andre Android-launchere. Bilde: Microsoft News
28. juli 2015 - 09:37

Microsoft har brukt mye ressurser på å utvikle programvare til andre mobilplattformer, og noe av dette er relativt eksperimentelt – det er flere apper som stammer fra selskapets Garage-prosjekt, og noen av dem rulles ut bredere enn andre.

Nå har nettstedet Microsoft News funnet nok en kuriøs Android-applikasjon, nemlig en fullverdig «launcher» utviklet hos Microsoft.

Les mer: Vil erstatte epost med lynmeldinger

Det vil si at det er en app som fungerer som en fullstendig hovedmeny, med en rekke funksjoner som påvirker hvordan telefonen oppfører seg.

Ikke for alle

Microsofts utgave kalles for Arrow Launcher, og skal foreløpig kun være tilgjengelig i beta for inviterte testere.

Det sies imidlertid at funksjonaliteten er overraskende bra. Launcheren består av tre skjermer, der skjermen ytterst til venstre viser kontakter, hovedskjermen viser nylige apper og apper man bruker oftest, og skjermen til høyre støtter notater og påminnelser.

Nederst er det også plass til en dokk med ikoner, og man kan sveipe oppover for å få tilgang til flere apper og innstillinger.

Programmet kan også hente inn bilder fra Bing-søkemotoren for daglig bakgrunnsbilde.

Les også: Microsoft inviterer til garasjen

Microsoft News skriver at løsningen mangler visse muligheter for tilpasning, men det er klart at launcheren er fortsatt under utvikling.

Det er uansett nok et eksempel på at Microsoft er seriøse når det gjelder å omfavne andre mobile plattformer og bringe noen av sine ideer med.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.