FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft har lansert sitt minste nettbrett

Surface Go blir en direkte konkurrent til Apples iPad – men med Windows 10.

Microsoft Surface Go.
Microsoft Surface Go. Foto: Microsoft
10. juli 2018 - 10:21

De seneste årene har Microsoft fokusert på forholdsvis store nettbrett, som Surface Pro med 12,3-tommers skjerm. For noen år siden hadde imidlertid selskapet også en mindre variant med 10,8-tommers skjerm: Surface 3.

Nå er Microsoft tilbake igjen med et nettbrett med 10-tommers skjerm – og ifølge et blogginnlegg skal nye Surface Go være Microsofts minste og rimeligste nettbrett til nå.

Microsoft Surface Go koster fra 4499 kroner i Norge for versjonen med 4 GB RAM og 64 GB lagringsplass, og dermed ligger den litt over Apples 9,7-tommers iPad, som koster 4490 kroner for 128 GB-versjonen og 3490 kroner for 64 GB-versjonen. Det finnes også en Surface Go-versjon med 8 GB RAM og 128 GB lagringsplass. 

Pentium og Windows 10

Surface Go veier 512 gram og er 8,3 millimeter tykk. Det er litt mer enn iPad 9,7" – men ikke mye.

Du kan lese testen av Apple iPad 9,7 her »

I likhet med Surface Pro er Surface Go en fullverdig PC med x86-prosessor og Windows 10. I dette tilfellet snakker vi om en 7. generasjon Intel Pentium Gold 4415Y-prosessor. Det er ingen vifter i kabinettet, og batteritiden er oppgitt til 9 timer. 

Skjermen har i likhet med storebror Surface Pro et høyde/breddeforhold på 3:2. Oppløsningen er på 1800 x 1200 punkter. Det er noe lavere enn iPad-en som har en oppløsning på 2048 x 1536 punkter – men punkttettheten på en såpass liten skjerm er antagelig høy nok til at du neppe klarer å se bildepunktene med det blotte øye uansett.

Innebygget «kickstand»

Microsoft Surface Go. Tastaturet, pennen og Surface Mobile Mouse er ekstrautstyr. <i>Foto:  Microsoft</i>
Microsoft Surface Go. Tastaturet, pennen og Surface Mobile Mouse er ekstrautstyr. Foto:  Microsoft

I likhet med andre Surface-nettbrett har også Surface Go en innebygget støtte som kan foldes ut på baksiden – eller «kickstand», som Microsoft kaller det.

Microsoft leverer også et nytt tastaturdeksel til nettbrettet, kalt Surface Go Signature Type Cover. Denne har en innebygget pekeplate som støtter «gester» med bruk av inntil fem fingre samtidig. Du kan bruke nettbrettet med penn, men den koster i likhet med tastaturet ekstra. 

Av tilkoblingsmuligheter har nettbrettet en Surface Connect-kontakt for lagring og dokking, samt en USB-C 3.1-port, 3,5 mm hodetelefonutgang og en MicroSD-kortleser. Nettbrettet har wifi, men det vil også komme en LTE-modell (4G) senere i år. 

Surface Go skal være tilgjengelig i Norge for forhåndsbestilling fra og med i dag, 10. juli, men ikke leveringsklart før 28. august. 

Vi vil komme tilbake med en test av Surface Go rett over sommeren. I mellomtiden kan du lese testen av Surface Pro her

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.