Microsoft har lansert Vista-fikser

Microsoft har sluppet to oppdateringer til Vista som blant annet øker farten på filkopiering.

Microsoft har lansert Vista-fikser

Vent med å kjøpe en ny versjon av Windows til første pakke med feilrettinger kommer, det sier både Gartner og mange andre. Den såkalte Service Pack 1 for Windows ventes å være den utløsende faktoren for at bedrifter og offentlig sektor skal ta i bruk Vista.

Men Microsoft har ikke villet sette noen dato for Service Pack 1. Og det ble mer forvirrende da det i forrige uke ble kjent at Microsoft hadde lagt ut test-versjoner av to store oppdateringer som lapper mange av de kjente hullene i Vista. Er dette egentlig Service Pack 1 selv om Microsoft ikke bruker det navnet?

Uansett kan disse første oppdateringene være det som skal til for at de store kundene nå for alvor starter Vista-installeringene.

De to feilrettingene som nå er lagt ut i ferdig versjon retter opp en lang rekke mindre feil - og noe store viktig.

KB938979-pakken fokuserer på økt ytelse . Den viktigste har kanskje vært den trege filkopiering i Vista. Vista har brukt veldig lang tid, ikke på kopiering, men selve beregningen som forteller hvor lang tid kopieringen skal ta. I tillegg skal det nå gå mye raskere å vekke Vista opp fra dvale.

Den andre oppdateringen retter konkrete feil, primært utstabilteter i forbindelse med blant annet bruk av enkelte grafikkort, optisk formater og avspilling.

Her finner du oppdatering KB938979 og her finner du KB938194.