Steve Ballmer vil fortsatt kjøpe Yahoo, men krever at ledelsen og styret sparkes først.

Microsoft har tatt av silkehanskene

Steve Ballmer presset Yahoo med 24-timersbud der de krevde hele ledelsens avgang.

Microsoft med Steve Ballmer i spissen klarte ikke å overbevise Yahoo om å akseptere et bud som ville verdsatt Yahho til 47,5 milliarder dollar.

I tiden etterpå har Ballmer og Microsoft sagt at de ikke var interessert lengre, og Yahoo-ledelsen har slitt med intern uro og en aggressiv Carl Icahn.

Icahn er en investor som forsøker å få kontroll over Yahoo for å tvinge selskapet tilbake til forhandlingsbordet med Microsoft. Det har han delvis lykkes med, da Yahoo-ledelsen nå sier de er villig til å akseptere Microsofts opprinnelige bud.

Microsoft på sin side er ikke villig til å gjenta det, og på fredag ga de Yahoo ett nytt aggressivt oppkjøpstilbud. Det var bare gyldig i 24 timer, og det forutsatte at ledelsen og styret trakk seg. Dessuten var det ikke et bud på hele selskapet, men på søkevirksomheten. Det aksepterte ikke Yahoo.

Ballmer fikk massiv kritikk, både internt i og eksternt, etter at Yahoo-kjøpet ikke ble noe av. Yahoo-ledelsen gjorde det ettertrykkelig klart at de ikke ønsket å bli kjøpt av programvaregiganten, og prosessen som fulgte har satt Ballmer i et litt dårlig lys.

Nå kan han få kjøpe Yahoo til samme pris som han tidligere var villig til å bla opp, men velger isteden å sette hardt mot hardt i kampen mot Yahoo-ledelsen som saboterte hans opprinnelige bud.

    Les også:

Til toppen