RESULTATERFINANS

Microsoft har tatt av silkehanskene

Steve Ballmer presset Yahoo med 24-timersbud der de krevde hele ledelsens avgang.

Steve Ballmer vil fortsatt kjøpe Yahoo, men krever at ledelsen og styret sparkes først.
Steve Ballmer vil fortsatt kjøpe Yahoo, men krever at ledelsen og styret sparkes først.
14. juli 2008 - 08:47

Microsoft med Steve Ballmer i spissen klarte ikke å overbevise Yahoo om å akseptere et bud som ville verdsatt Yahho til 47,5 milliarder dollar.

I tiden etterpå har Ballmer og Microsoft sagt at de ikke var interessert lengre, og Yahoo-ledelsen har slitt med intern uro og en aggressiv Carl Icahn.

Icahn er en investor som forsøker å få kontroll over Yahoo for å tvinge selskapet tilbake til forhandlingsbordet med Microsoft. Det har han delvis lykkes med, da Yahoo-ledelsen nå sier de er villig til å akseptere Microsofts opprinnelige bud.

Microsoft på sin side er ikke villig til å gjenta det, og på fredag ga de Yahoo ett nytt aggressivt oppkjøpstilbud. Det var bare gyldig i 24 timer, og det forutsatte at ledelsen og styret trakk seg. Dessuten var det ikke et bud på hele selskapet, men på søkevirksomheten. Det aksepterte ikke Yahoo.

Ballmer fikk massiv kritikk, både internt i og eksternt, etter at Yahoo-kjøpet ikke ble noe av. Yahoo-ledelsen gjorde det ettertrykkelig klart at de ikke ønsket å bli kjøpt av programvaregiganten, og prosessen som fulgte har satt Ballmer i et litt dårlig lys.

Nå kan han få kjøpe Yahoo til samme pris som han tidligere var villig til å bla opp, men velger isteden å sette hardt mot hardt i kampen mot Yahoo-ledelsen som saboterte hans opprinnelige bud.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra