BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft hjelper spammere

Venter du på mail fra venner med MSN-konto? Det kan godt hende at den er sendt allerede - uten at du noensinne vil se noe til den.

Lars Kvanum
17. nov. 2000 - 13:37

Den frivillige amerikanske organisasjonen Mail Abuse Prevention System (MAPS) har blokkert all mail fra MSN-brukere i sin database. Denne brukes verden over som en enkel måte å holde "de slemme gutta" unna mailservere, skriver The Register.

Grunnen til dette er at Microsoft Corporation-eide MSN har såpass dårlig konfigurerte systemer at spammere enkelt kan benytte systemene til å sende sin uønskede post til andre brukere.

- Vi har til nå mottatt et stort antall klager om åpne mailservere på MSNs systemer. Dette betyr at serverene vil godta post fra avsendere uten gyldig MSN-konto, og også at disse kan sende til personer utenfor MSNs nettverk. Av åpenbare grunner er åpne mailservere mottakelige for misbruk av spammere, skriver organisasjonen i en nyhetsbulletin.

Serverne som det er avdekket hull i har blitt plassert på RSS-listen (Relay Spam Stopper) frem til MSN klarer å rette opp problemet.

MAPS har flere ganger tidligere mottatt søksmål fra bedrifter som mener de prøver å hindre dem i å drive butikk på Internett.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.