UTVIKLING

Microsoft holder hoff før påske

Klart for store nyheter på neste Build-konferanse.

Build 2013 ble utsolgt på rekordtid, trass relativt kostbare billetter som kostet drøyt 2.000 dollar stykket. Bildet viser bare én av mange innganger til det enorme Moscone-komplekset i San Francisco.
Build 2013 ble utsolgt på rekordtid, trass relativt kostbare billetter som kostet drøyt 2.000 dollar stykket. Bildet viser bare én av mange innganger til det enorme Moscone-komplekset i San Francisco. Bilde: Marius Jørgenrud

Microsoft vil returnere til det gigantiske Moscone-senteret allerede før neste påske. Det blir andre år på rad at de avholder sin årlige utviklerkonferanse «Build» i sentrum av San Francisco.

Dette er konferansen selskapet kun arrangerer når de har ekstra mye å fortelle.

Build og forgjengeren Professional Developers Conference (PDC) har normalt vært avholdt på høsten eller senere på året, men ble i år fremskyndet til juni, da betautgaven av Windows 8.1 ble lansert.

I 2014 går samlingen over tre dager allerede fra onsdag 2. april. Det røpet Microsoft i en informasjonsplakat torsdag, som raskt ble trukket tilbake. Påsken faller to uker senere.

Utviklere vil kunne registrere seg fra den 14. januar, melder The Verge.

Datoene er interessante av flere grunner. Det er lite trolig at Steve Ballmer vil opptre i egenskap av å være toppsjef for Microsoft på neste års Build, selv om han i teorien fortsatt innehar stillingen da. Ballmer trer som kjent av innen august og selskapet har for lengst satt i gang prosessen med å finne hans etterfølger.

Build 2014 vil etter alle solemerker vise frem de nyeste utgavene av operativsystemene Windows og Windows Phone 8.1. Sistnevnte skal etter planen lanseres innen våren neste år, og det vil overraske oss stort hvis ikke utgivelsen, og selvsagt tilhørende utviklerverktøy blir en viktig del av konferansen.

Oppkjøpet av Nokias mobildivisjon, med deres kommende smarttelefoner og nettbrett tegner også for en interessant utviklerkonferanse. Det skulle tatt seg ut om også Nokias ryktede Android-baserte smarttelefon dukker opp.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.