Microsoft hyrer digitalsjef fra Ikea

Erfaren web- og digitalstrateg bytter beite. Selv er han klar for å bytte mobil.

Microsoft hyrer digitalsjef fra Ikea
Digitalstrateg Stein Vegusdal forlater Ikea til fordel for Microsoft. Bilde: Pressefoto

Stein Vegusdal (45) er ansatt som ny digital markedssjef i Microsoft Norge. Jobben starter 1. oktober, blir det meldt.

Han bringer med seg 20 års erfaring, sist som web- og digitalsjef i Ikea Norge. Vegusdal har tidligere vært digitalrådgiver i Isobar, digitalansvarlig i Sony Music og har også mange års fartstid som journalist fra blant annet VG. Han var del av gjengen som i sin tid startet opp vg.no.

Flere nye i Microsoft: Hyrer direktør fra Coca-Cola

Mindre teknosnakk

Allerede nå har Vegusdal gjort seg noen tanker om hvordan han vil bidra til å endre på Microsofts digitale avtrykk i Norge.

- Absolutt. Det blir det å ha brukeren i fokus og ikke fokusere så mye på teknologien, men hva den kan gjøre for deg. Det handler om å snakke til brukerne med et litt annet språk enn det som er vanlig i IT-bransjen, der språket ut mot sluttbruker ofte er teknisk, sier han til digi.no.

Alt for å kunne nå enda bredere ut.

Sosiale medier er ikke overraskende blant kanalflatene som opptar den påtroppende Microsoft-sjefen. I en pressemelding står det at han vil spille en sentral rolle i selskapets videre digitale utvikling.

Større endringer: Evry kaster ut konsernledelsen

Myk overgang

Vegusdal får nå drøyt tre måneder på seg til å fase ut sin iPhone, som nok blir erstattet med en Windows Phone-mobil i den nye jobben. For det er vel påkrevd?

- Jeg regner med det, men jeg ser ikke på det som noe negativt. Fordelen er at jeg kommer inn etter at Windows 10 er lansert. Mest sannsynlig er det da også en mobil ute på markedet med nye Windows 10 i bunn. Så må vi nok vente litt på porteringen av apper, som Microsoft jo nå har gjort mye enklere. Alle favorittappene mine kommer nok over etter hvert, og jeg tror det blir en myk overgang som jeg også ser frem til. Microsoft er ikke helt borte på iOS heller, da de jo har veldig mange produkter på den platformen også. Det er som Satya Nadella (toppsjef i Microsoft) sier, ikke så viktig hvilken plattform brukerne våre er på, men at de bruker et Microsoft-produkt, avslutter Vegusdal.

Microsoft har bekreftet at det ikke kommer noe nytt mobilflaggskip fra dem før Windows 10 er lansert. Den myke overgangen Vegusdal sikter til henger sammen med en av vårens største utviklernyheter fra Microsoft, nemlig at det skal bli enkelt å porte apper over fra Android og iOS.

Les saken: iOS- og Android-apper til Windows 10