Microsoft hyrer direktør fra brusgigant

 

Microsoft hyrer direktør fra brusgigant
Microsoft Norge presenterte i går Vibeke Hansen som selskapets nye kommunikasjonsdirektør. Hun kommer fra Coca-Cola. Ingjerd Blekei Spiten (til høyre i bildet) er viseadministrerende direktør i IT-selskapet. Bilde: Harald Brombach

Vibeke Hansen tiltrer som ny kommunkasjonsdirektør i Microsoft Norge senest 1. september. Dermed har selskapet funnet etterfølgeren til Christine Korme som forlot dem til fordel for Abelia i februar.

Bakgrunn: Abelia kaprer Microsoft-direktør

Nyansettelsen ble presentert under et pressemøte mandag. Den nye direktøren bringer med seg 12 års erfaring fra kommunikasjonsfaget og merkevareledelse.

De siste seks årene har Hansen jobbet for Coca-Cola Enterprises Norge, sist som assisterende kommunikasjonsdirektør. Nå blir leskedrikker byttet ut med IT-bransjen. Fra en pressemelding tirsdag:

-  Microsoft er en av verdens sterkeste merkevarer, og leverer produkter og løsninger vi alle møter i hverdagen. Selskapet er både innovativt og samfunnsengasjert, og har en svært spennende ambisjon om å løfte Norge til neste digitale nivå. Jeg gleder meg til å bidra med min kompetanse og jobbe sammen med et sterkt norsk team for å fornye Norge, sier Hansen.

Fra brusgiganten har Hansen erfaring med ansvar blant annet for næringspolitikk, intern og ekstern kommunikasjon, samt også ledet bedriftens kvinnenettverk. Karrieren tidligere inkluderer to års kommunikasjonsansvar fra Nordea, samt fire år for PR-byrået Burson-Marsteller, blant annet som rådgiver for teknologiselskaper.