BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft i antitrust-undersøkelse

Det amerikanske justisdepartementet skal undersøke Microsoft for å se om de bryter antitrustlovgivningen. Trolig gjelder undersøkelsen Microsofts praksis i nettleserkrigen med Netscape.

Sigvald Sveinbjørnsson
20. sep. 1996 - 10:45

Det amerikanske justisdepartementet har bestemt seg for å granske Microsoft igjen. Trolig gjelder antitrustundersøkelsen Microsofts praksis i kampen med Netscape om herredømme over nettleserne.

Undersøkelsen er siste utvikling i den bitre striden som har pågått mellom Netscape Communications og Microsoft Corporation. Striden toppet seg med Netscapes formelle protest til justisdepartementet i august, som vi har dekket tidligere. Det kan se ut som om justisdepartementet nå følger opp saken, selv om departementet ikke vil innrømme annet enn at de følger opp Microsofts avtale med justisdepartementet fra 1994.

Microsoft nekter skyld og har kommentert saken i en pressemelding som vi gjengir nedenfor.

Ved en formell undersøkelse kan justisdepartementet be om skriftlig dokumentasjon fra Microsoft. Formelt er denne undersøkelsen en fortsettelse av en undersøkelse startet tidlig i 1995 som dengang dreide seg om kobling mellom Windows 95 og Microsoft Network. Dog har ikke departementet bedt om dokumenter på over et år. Det faktum at justisdepartementet kaster seg over Microsoft i forbindelse med deres Internettsatsning viser at de har tenkt å være aktive i sitt antitrustarbeide overfor Microsoft. Netscape Communications og andre konkurrenter av Microsoft jubler selvfølgelig over at Microsoft skal under lupen.

Endel amerikanske analytikere undrer seg over at Clinton administrasjonen er villig til å gå i clinch med Microsoft i et valgår med en sak som kan bli en stygg og offentlig affære. Det er ingen som tror at Microsoft vil gi seg på noen som helst måte. Kampen om grensesnittet mot Internett er også en kamp om dominansen i morgendagens programvaremarked.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.