Microsoft igang med interaktivt TV

Microsoft vil kapre TV-en slik de kapret PC-en: Portugal blir nå utstillingsvinduet for spill, video-når-du-vil og Internett-handel på TV-en.

Store forsinkelser med programvaren gjorde at Microsoft Corporation mistet flere kontrakter til konkurrenter som Liberate, men nå er Microsoft klar: Selskapet har levert programvare til sitt første komplette system for interaktivt TV. Det er det portugisiske kabelselskapet Cabo som har inngått kontrakten med Microsoft. Det amerikanske programvareselskapet har på sin side levert servere, administrasjonssystem og mottakerbokser.


Brukerne av Microsoft-systemet vil få epost, Internett-handel, spill og digitale opptak. For mottakerboksen gir også en bredbånds Internett-linje. Bestilling av video, såkalt video on demand, kommer til neste år.

Bruken av basis-mulighetene i systemet er billig. Cabo skal kreve litt over 1200 kroner for oppstart og 120 kroner i måneden for leie av boks og tjenester. Cabo tror de vil ha 1,3 millioner kunder mot slutten av året.

Microsoft eier 1,8 prosent av Cabo.

Til toppen