Microsoft inn i kabelfjernsyn

New York Times News Service melder at Microsoft er i ferd med å kjøpe opp USAs sjette største kabeloperatør, Comcast. Dermed tar Bill Gates ytterligere et steg inn i det attraktive TV-markedet.

New York Times News Service melder at Microsoft er i ferd med å kjøpe opp USAs sjette største kabeloperatør, Comcast. Dermed tar Bill Gates ytterligere et steg inn i det attraktive TV-markedet.

Det siste TV-trekket til Bill Gates vil koste ham nærmere syv milliarder kroner og gi Microsoft et viktig fotfeste innenfor distribusjon av TV-innhold, melder Nando.net på vegne av New York Times.

Tidligere har dataselskapet dannet kabelkanalen MSNBC sammen med TV-selskapet NBC, startet det elektroniske magasinet Slate og kjøpt opp WebTV Networks.

I den nyeste avtalen kjøper Microsoft 11,5 prosent andel av kabeloperatøren Comcast. Ifølge New York Times er den kortsiktige gevinsten av oppkjøpet at Gates kan få en distribusjonskanal for Microsoft Network (MSN). Comsat er en flere kabeloperatører som eier deler av @Home Network, en onlinetjeneste som benytter kabelmodemer for å få høyhastighetsdistribusjon av Internett via kabel.

Det forventes at Microsoftoppkjøpet vil føre til et samarbeid med Comcast for å få forbedre @Home Networks tjenester ytterligere.

Comcast er en uavhengig, familie-eid kabeloperatør som i dag er priset til nærmere 30 milliarder kroner. Selskapet har tilsammen 16.400 ansatte og er ranket som nummer 369 på Fortune 500 oversikten over de mest lukrative selskapene i verden. På kabelsiden hadde Comcast 4,3 millioner abonnenter i 21 stater og kabel-TV-inntekter på over 10 milliarder kroner i 1996.

Oppkjøpet må sees i sammenheng med Microsofts eierinteresse i WebTV Networks. Dette innebærer at Gates har kontroll over teknologi som kobler TV med Internett, samtidig som datagiganten har skaffet seg innpass i en av distribusjonskanalene til forbrukermarkedet.

Men Gates fristes også av Comcasts eierskap i QVC Network, kabelindustriens største og mest lønnsomme handelskanal med underbruk i Storbritannia og Tyskland. QVC når ut til 59 millioner amerikanske, fem millioner britiske og fire millioner tyske hjem. Comcasts inntekter på dette området var i fjor rundt 13 milliarder kroner.

I tillegg er kabeloperatøren en sentral leverandør av mobiltelefontjenester på østkysten av USA gjennom Comcast Cellular..

Til toppen