Microsoft innfører betalingssurf for ikke-kunder

Microsoft lanserer i dag MSN 8, spesialnettleseren for MSN-kunder. Brukere som ikke er direkte tilknyttet MSN må betale for å surfe med MSN 8.

Microsoft MSN Internet service er en stor internasjonal ISP (internettleverandør), og MSN Explorer er en skreddersydd nettleser for brukere som er tilknyttet Internett gjennom MSN. Nettleseren kan enklest beskrives som en portal til Microsofts egen nettverden, og innpakningen er gjort svært smakfullt og brukervennlig.

Noen av tjenestene som er integrert i MSN Explorer er velkjente for de fleste, for eksempel MSN Messenger, Windowsmedia.com og Hotmail. Hotmail-tilgangen har blant annet fått en langt penere innpakning enn i Internet Explorer, og antall uleste epost vises direkte i verktøylinjen i nettleseren.


Grensesnittet i MSN 8 er bygget opp rundt tjenester fra Microsoft og partnere

Bruker du Windows XP har du sikkert sett MSN Explorer-ikonet på startmenyen. Tidligere har du kunnet bruke MSN Explorer uten at det har kostet deg noe, så lenge du har hatt en gyldig Hotmail-konto, som tusenvis av nordmenn har minst én av.

For første gang vil nå Microsoft ta betalt for å bruke en av sine nettlesere. Alle brukere av MSN 8 som ikke er tilknyttet MSN Internet service direkte, må belage seg på å betale rundt 10$ (ca 75 kroner) pr måned, enten de benytter seg av Microsofts spesialtjenester eller ikke. Dette markerer en endring i Microsofts strategi vedrørende nettlesere, der alt så langt har vært gratis.

MSN 8 blir i første omgang kun tilgjengelig for amerikanske brukere, senere også for brukere i andre land. Microsoft håper at lanseringen skal ta rotta på den argeste konkurrenten, AOL.

Men Norge står ikke på MSN 8-kartet ennå.

- MSN 8 vil ikke bli tilgjengelig for norske nettsurfere, sier Helge Birkelund i MSN Norge.

- MSN Norge er ingen ISP, og vi har fokus andre steder. Vi har heller ingen umiddelbare planer om å tilby internettilgang for privatpersoner. Derfor er det ingen grunn til å laste ned MSN 8, avslutter han.

Til toppen