MICROSOFT OUTLOOK

Microsoft innfører nye minimumskrav til Outlook for bruk av Microsoft 365

Noen blir nødt til å oppgradere til en nyere versjon.

Microsoft Outlook 2010 er blant de berørte versjonene.
Microsoft Outlook 2010 er blant de berørte versjonene. Montasje: Digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. sep. 2021 - 11:00

Etter 1. november i år vil det ikke lenger være mulig å benytte en rekke eldre utgaver av e-postklienten Outlook for Windows ved oppkobling til tjenester i Microsoft 365/Office 365. Dette opplyser Microsoft i et blogginnlegg

Da vil tilgang til Microsoft 365-tjenestene avhenge av støtte for moderne autentisering, siden støtten for Basic Auth skal fjernes i en rekke av kommunikasjonsprotokollene Exchange Online tilbyr. 

I tillegg jobbes det med å gi Microsoft 365 støtte for HTTP/2, noe som skal bidra til mer effektiv flytting av data til og fra klientene. 

Den eldste Outlook-versjonen som vil støttes av Microsoft 365 fra og med november, er Outlook 2013 Service Pack 1. De eldre versjonene har ikke støtte for de nye funksjonalitetskravene.

Tjenesten som tilbys cyberkriminelle er spesielt lagd for å kapre kontoer med tofaktor-autentisering.
Les også

Nytt angrepsverktøy kaprer Microsoft- og Gmail-kontoer

Ingen stor overraskelse

Nyheten bør ikke komme som en overraskelse på noen, ikke minst fordi det uansett er lenge siden Microsoft sluttet å gi ut sikkerhetsoppdateringer til alle de berørte versjonene.

Dette dreier seg blant annet om Outlook 2007 og 2010, samt Outlook 2013 uten Service Pack 1 installert.

Selv om bruken av ikke-støttede versjoner av Outlook for Windows har gått betydelig ned det siste året, er det ifølge Microsoft fortsatt kunder som benytter disse gamle variantene. Disse bes nå lage en plan for hva de skal gjøre etter 1. november. 

Selv om mange av de nyere Outlook-versjonene vil kunne knyttes til Microsoft 365-tjenestene, er det bare et utvalg som støttes formelt.

Dette gjelder for eksempel Outlook 2019, hvor det kun er den til enhver tid nyeste versjonen som støttes. Det betyr likevel ikke at eldre utgaver av Outlook 2019 kan kobles til tjenestene. 

Microsoft overgikk forventningene og økte overskuddet med 20 prosent i første kvartal.
Les også

Microsoft økte overskuddet med 20 prosent

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.