Abonner
KARRIERE

Microsoft inngår forlik med Barnes & Noble

Danner felles datterselskap etter å ha blitt enige om patenter.

Striden mellom Microsoft og Barnes & Nobles har dreid om bruken av patentert teknologi i NOOK-enhetene til Barnes & Nobles.
Striden mellom Microsoft og Barnes & Nobles har dreid om bruken av patentert teknologi i NOOK-enhetene til Barnes & Nobles. Bilde: Barnes & Noble

Den amerikanske bokhandleren Barnes & Noble har vært blant de få som har nektet å inngå en avtale med Microsoft om bruk av Microsoft-patentert teknologi i Android-baserte enheter. Barnes & Noble tilbyr en serie Android-baserte lesebrett og nettbrett som kalles for NOOK.

Men i dag ble det kjent at de to selskapene likevel har kommet til enighet. I en pressemelding skriver selskapene at de har inngått et strategisk partnerskap som ikke bare innebærer en lisensavtale som vil gi Microsoft royaltyinntekter, men som betyr at Microsoft skal investere 300 millioner dollar i et Barnes & Noble-datterselskap som foreløpig bare kalles «Newco». Dette vil gi Microsoft en eierandel på omtrent 17,6 prosent av det nye selskapet, hvor to av Barnes & Nobles forretningsområder – digital og college – skal samles.

«Newco» skal blant annet tilby NOOK Study-programvaren til studenter og pedagoger. Dette er en teknologiplattoform for distribusjon og admonistrasjon av digitalt undervisningsmateriale.

Avtalen innebærer også at det skal tilby en NOOK-applikasjon til Windows 8, som vil gi brukerne tilgang til utvalget i Barnes & Nobles digitale bokhandel.

    Les også:

Les mer om: