BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft inngår seks nye monopolforlik

Med seks nye monopolforlik med delstater i USA, er Microsoft halvveis fram til en søksmålfri hverdag.

29. okt. 2003 - 07:46

I flere amerikanske delstater har Microsoft blitt stilt overfor såkalte klassesøksmål for påstått overpris på Windows. Selskapet har gått inn for å løse disse gjennom forlik, hovedsakelig ved å tilby en ordning der forbrukere som har kjøpt Windows direkte fra selskapet – altså ikke gjennom for eksempel en PC-leverandør – får utdelt et verdipapir som kan brukes til å kjøpe datautstyr. Etter en bestemt periode skal uavhentede verdipapirer tilfalle skolevesenet.

I går ble det meldt at slike klassesøksmål i North Carolina, North Dakota, South Dakota, Tennessee, Kansas og District of Columbia (området der USAs hovedstad Washington ligger) var blitt løst etter dette mønsteret, til en antatt kostnad for Microsoft på 200 millioner dollar. Tidligere har California, Florida, Montana og West Virginia inngått tilsvarende forlik. Den samlede verdien på alle forlikene er anslått til 1,55 milliarder dollar. Forliket i California er det overlegent største, på 1,1 milliarder dollar.

Medregnet forliket i den store monopolsaken med de amerikanske myndighetene, og forliket med AOL Time Warner, sa Microsofts sjefsjurist til amerikansk presse at han nå regnet med å være halvveis gjennom rettsproblemene som monopolanklagene har medført. De viktigste utestående sakene er søksmålet fra Sun, og oppgjøret med EU som så ser ut til å være i sluttfasen. I tillegg er det klassesøksmål på vegne av forbrukere i delstatene Arizona, Iowa, Minnesota, New Mexico og Wisconsin.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.