Microsoft inngikk forlik med Sendo

Microsoft har inngått et forlik med britiske Sendo som i 2002 skulle stått for den første «Windows smart phone».

Microsoft har inngått et forlik med britiske Sendo som i 2002 skulle stått for den første «Windows smart phone».

Høsten 2002 la Microsoft og britiske Sendo opp til en storstilt felles lansering av den første Windows-drevne mobiltelefonen. Plutselig, rett i forkant av lanseringsdatoen tidlig i november, kunngjorde Sendo at selskapet hadde brutt med Microsoft, og ville erstatte Windows med SymbianOS. Rett før jul 2002 kom forklaringen: Sendo følte seg utsatt for svik og svindel fra Microsofts side, og anla søksmål i USA. Noen uker seinere kunngjorde Microsoft et motsøksmål.

    Les også:

I Sendos søksmål mot Microsoft het det blant annet følgende:

«Microsofts hemmelige plan var å plyndre det lille selskapet for dets proprietære informasjon, tekniske ekspertise, markedskunnskap, kunder og potensielle kunder. Microsoft brukte falske løfter om at Sendo skulle ble dets lanseringspartner til å vinne Sendos tillit... Microsoft formidlet Sendos proprietære maskinvareekspertise og produksjonshemmeligheter til lavkostnads utstyrsleverandører (OEM-er) som ellers ikke hadde hatt den tilstrekkelige kunnskap til å produsere [apparater etter Smartphone-spesifikasjonen]... Microsoft brukte Sendos kunnskap og ekspertise til egen fordel for å oppnå direkte tilgang til det nye markedet for neste generasjons mobil. Sendo ble drevet til konkursens rand og så brått avskåret.»

Leverandøren Sendo siktet til, var Taiwan-selskapet HTC som laget apparatet Microsoft brukte under Smartphone 2002-lanseringen i oktober 2002.

I går kunngjorde Microsoft og Sendo at de hadde forlikt søksmål og motsøksmål.

Betingelsene for forliket er holdt hemmelig. Sendo vil bare bekrefte at det har mottatt penger, og at Microsoft tilbakefører sin fire prosent eierandel i selskapet.

Både Microsoft og Sendo sier seg svært fornøyd med forliket.

Til toppen