BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft innrømmer ingen skyld

Microsoft avviser stadig å ha gjort noe ulovlig. Forliksbetingelsene er dårligere enn dem selskapet var villig til å godta for halvannet år siden - og som myndighetene avviste.

5. nov. 2001 - 10:45
Computer and Communications Industry AssociationMicrosoft

USAs justisdepartementSoftware & Information Industry AssociationRalph NaderConsumer Project on TechnologyProgress and Freedom Foundation

På en pressekonferanse fikk sjefsutvikler Bill Gates direkte spørsmål om hvorvidt Microsoft har begått lovbrudd eller ikke. Han svarte benektende, og framstilte forliket som en gest fra selskapets side for å løse problemer "som er oppstått" og som har med "konkurranseforholdene i bransjen" å gjøre. Han lovet at Microsoft vil ta større hensyn til hvilken virkning selskapets handlinger har på andre aktører i bransjen, og at selskapet har til hensikt å bli en "enda bedre leder i bransjen". Han mente Microsoft strakk seg spesielt langt i forliket i vilje til å oppgi informasjon om teknologiske hemmeligheter.

Selv om skyldsspørsmålet ikke er nevnt i forliket, uttaler USAs justisminister John Ashcroft at det "gjør slutt på Microsofts ulovlige framferd og innebærer en effektiv bedring av markedet." Han avviser at det skal ha forekommet noen form for politisk press, og slår fast at forliket er helt i tråd med ankeinstansens kjennelse. Folk lenger ned i departementet siteres anonymt i amerikansk presse dithen at saken mot Microsoft aldri var så sterk som Clinton-regjeringen ga uttrykk for, og at det er bedre å løse den med et forlik enn å satse på en langvarig og usikker juridisk prosess når det dreier seg om en bransje der utviklingen går svært fort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.