BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft innrømmer kryssklipping av videobevis

Microsofts vitne, senior visepresident James Allchin, har innrømmet i retten at videoen som skulle bevise hvor dårlig Windows fungerer med amputert nettleser, var redigert etter opptak av flere datamaskiner.

Eirik Rossen
4. feb. 1999 - 22:29

Innrømmelsen kom under kryssforhør onsdag. Videoen ble opprinnelig vist mandag. Tirsdag påviste myndighetenes prosessfullmektig David Boies at skjermbildet endret seg plutselig, og konkluderte at den avbildede PC-en umulig kunne kjøre den programvaren Microsoft påstod den kjørte. Nye uregelmessigheter ble oppdaget av myndighetenes eksperter under lunsjpausen onsdag.

Forutsetningen for demonstrasjonen var at alle PC-er skulle starte med nyformatert disk, med bare Windows og så de endringene som må til for å fjerne Internet Explorer etter anvisningene til myndighetenes ekspert Edward Felten. Allchin forklarte at uregelmessighetene dreide seg om én bestemt PC som hadde fått installert og så avinstallert en bestemt type programvare rett før videoopptaket. Han innrømmet at Microsoft hadde kryssklippet flere opptak, og så latt som om det dreide seg om et sammenhengende opptak av én PC.

Etter forhøret sa dommeren at han var foruroliget, og at han ikke kunne stole på Microsofts opptak som bevismateriale.

Etter rettsmøtet sa Microsoft at selskapet ville prøve å kjøre den opprinnelige demonstrasjonen direkte, med eksperter fra myndighetene som vitner.

- Videoen vi laget var ikke særlig bra. Det er oppriktig talt vår skyld. Vi er nødt til å gjøre en bedre jobb, var kommentaren til sjefens for Microsofts advokat-team, William Neukom.

Boies understreket igjen at han ikke kunne si om demonstrasjonen var forfalsket med vilje eller ikke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.