Microsoft insisterer på at Vista er i rute

Mange, blant annet Gartner, har spådd nye utsettelser, men nå lover Microsoft at Vista er i rute.

Microsoft insisterer på at Vista er i rute

Mange, blant annet Gartner, har spådd nye utsettelser, men nå lover Microsoft at Vista er i rute.

Etterfølger til dagens Windows-versjon, Vista, er utsatt en rekke ganger og da den offentlige beta-versjonen kom i sommer, mente mange at den var for dårlig. For mye arbeid gjenstod til at Microsoft kunne rekke lanseringen av bedriftsversjonene i november, mente blant annet Gartner.

Kommentarer fra Microsoft-ledelsen kunne også tolkes som en mulighet for en ny utsettelse og nylig la nettbutikken Amazon.com ut Vista på forhåndssalg - med levering 30. januar.

På fredag lanserte Microsoft den første såkalte Release Candidate, noe som i utgangspunktet tilsier at en lansering nærmer seg.

Men nå går Microsoft ut og i en offisiell pressemelding insisterer selskapet på at alt er i rute.

"Med RC1 bekrefter Microsoft at ferdigstillingen av Windows Vista er nær", skriver selskapet.

Microsoft ser dermed ut til å ha fått nok brukere til å benytte tidligere beta-versjoner i sommer til at de har fått oppdaget - og rettet mange småfeil.

- Vi har fått svært mange tilbakemeldinger på Windows Vista. Med Windows Vista RC1 viser vi at lansering snart er en realitet, sier Rune Zakariassen i Microsoft Norge.

Stemmer dette, kan den internasjonale og kanskje norske PC-bransjen puste ut - en ny utsettelse av Vista til over jul ville trolig ha rammet PC-salget i det veldig viktige fjerde kvartalet.

Samtidig bekreftet også Microsoft det digi.no skrev for to uker siden da prisene på de ulike Vista-versjonene lekket ut i Canada. Etter å ha regnet om og sammenlignet med dagens XP-priser, påpekte digi.no at Microsoft ikke øker prisene - toppversjonen av Vista, Ultimate vil koste det samme som XP Professional gjør i dag. Og i går bekreftet Microsoft dette - selskapet setter ikke opp prisene - slik de gjorde da XP ble lansert.

Release Candidate 1-versjonen vil i løpet av denne uken bli tilgjengelig for alle Microsofts Customer Preview Program (CPP) tilgang til koden. I ukene fremover vil CPP programmet også åpnes for nye kunder. Til sammen blir RC 1 tilgjengelig for mer enn 5 millioner brukere globalt, forteller Microsoft.

Til toppen