BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft integrerer Office med Facebook

Lar venner både se på og endre dokumenter.

26. apr. 2010 - 11:37

Microsoft har lansert en tjeneste som gjør det mulig å bruke Facebook til å dele Office-dokumenter – tekst, regneark og presentasjoner – med andre: Docs for Facebook ble allment tilgjengelig sist torsdag, selv om den fortsatt er i «beta». De som tegner seg på nettstedet, føres opp på en venteliste, og varsles når de kan begynne å prøve ut tjenesten.

Dokumenter kan initieres i selve tjenesten, eller man kan laste den opp som fil fra pc-en. Den som eier dokumentet, bestemmer hvem som skal kunne gjøre hva med det. Tilgang til både lesing og redigering kan begrenses til en avgrenset mengde Facebook-venner. Funksjonene for dette er gjort lett tilgjengelige.

De som gis redigeringsrettigheter, kan foreta endringer enten gjennom webutgaven av Office, eller gjennom pc-ens eller Macens egen installerte versjon.

Dokumenter som deles gjennom Facebook vises i tjenestens nyhetsstrøm. Man kan selv avgjøre hvorvidt de som ikke tildeles rett til å se eller redigere et dokument, skal varsles om det gjennom nyhetsstrømmen.

Microsoft advarer at slik Docs for Facebook fungerer nå, er det ikke mulig å endre dokumentets tittel i nyhetsstrømmen: Man kan gi et dokument en ny tittel, men det vil alltid være den første tittelen som nevnes i nyhetsstrømmen.

Docs for Facebook ble utviklet av Microsoft FUSE Labs, en gruppe som har som mandat å utforske «framtidige sosiale opplevelser», går det fram av en tekst lagt ut på gruppens nettsted. Utviklingen skal ha tatt fire måneder fra konsept til beta.

For dem som er vant med Microsoft Office, og som ikke kvier seg for å bruke Facebook, er det opplagt at tjenesten oppnår for enkel deling av dokumenter i grupper, i både frivillige organisasjoner og bedrifter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.