RESULTATERFINANS

Microsoft investerer i to europeiske selskaper

Microsoft investerer i to europeiske selskaper og gir dem teknologi utviklet ved Microsofts europeiske forskningssenter.

7. juni 2006 - 11:52

Microsoft investerer i to europeiske IT-selskaper, et britisk og et irsk. Selskapene er små og det dreier seg ikke om store beløp, men de markerer starten på Microsofts europeiske IP Ventures program.

IP Ventures er et program hvor Microsoft satser på å tjene penger på å lisensiere bort egenutviklet teknologi til selskaper som så kommersialiserer den og betaler en avgift til Microsoft.

    Les også:

Microsoft kjøper seg en ti prosents eierandel i Skinkers, et selskap som bruker peer-to-peer teknologi for å sende informasjon og meldinger til ansattes PC-er. Som en del av avtalen får Skinkers teknologi utviklet ved Microsofts forskningssenter i Cambridge i England.

– De er som et ventureselskap for oss. Å få ferdig utviklet teknologi er som å få kontanter, sier Matteo Berlucci, administrerende direktør i Skinkers til New York Times.

Microsoft tar en plass i styret og vil også bidra med salgs- og markedsføringskompetanse.

Det andre selskapet Microsoft investerer i er Vimio. De holder til i Dublin, og utvikler teknologi for mobil mediadistribusjon. Etter planen skal Microsoft inngå en allianse med dem.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.