Microsoft inviterer til Office-beta

Angivelig også for Android-nettbrett.

Microsoft inviterer til Office-beta
Utsnitt fra invitasjonen til å delta i begrenset betatesting av kommende Office-produkter fra Microsoft. Bilde: digi.no

Microsoft har etablert et nettsted hvor både bedrifter og privatpersoner kan melde sin interesse til å delta i en lukket betatest av det som framstår som den neste utgaven av Microsoft Office, samt tilhørende server- og nettskytjenester. Office-pakken vil som tidligere inkludere produktene Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Visio, Access, Publisher og Outlook. Blant serverproduktene nevnes Exchange, SharePoint og Project.

Samtidig melder The Verge at ikke navngitte kilder opplyser at selskapet forbereder en lukket betatest av en nettbrettversjon av Office for Android. Det er dog uklart om dette på noen måte er relatert til det tidligere nevnte betaprogrammet.

Det er dog ventet at nettbrettutgaven for Android vil inkludere et berøringsoptimalisert brukergrensesnitt tilsvarende det som allerede tilbys i iPad-utgaven av Office. Det antydes nå også at Android-versjonen for nettbrett vil komme før Gemini, de Modern UI-baserte utgavene av Word, Excel og PowerPoint, kommer til Windows-baserte nettbrett – noe som kan se ut til å ville skje først i starten av 2015.

Til tross for at Windows fortsatt får svært mye oppmerksomhet på utsiden av Microsoft, er Office kanskje den produktfamilien som passer best i den «nye» utgaven av Microsoft, hvor tjenester og enheter, mobiler og nettsky, er de sentrale områdene. Office har blitt langt mindre knyttet til Windows de siste årene, og dette er en utvikling som utvilsomt vil fortsette.

Årsaken er enkelt – Windows dominerer ikke på samme måte som tidligere.

– Vi har kanskje 15 til 20 prosent av «computing devices», kanskje enda mindre, fortalte Petter Merok nylig til digi.no. Merok leder Server and Tools-avdelingen ved Microsoft Norge.

– Atferden har endret seg. Dette er det som skjer i verden, som vi må levere til. Det er ikke lenger «Windows first», sa Merok.