KORTNYTT

Microsoft-jeger går til Microsoft-rådgiver

7. sep. 2006 - 08:38

Mannen som var utpekt til å lede Europakommisjonens antitrust sak mot Microsoft hopper av for å jobbe for et konsulentselskap som har Microsoft som kunde.

Franske Henri Piffaut skulle ta over ledelsen av EU-kommisjonens antitrust enhet som har ansvaret for saken mot Microsoft og andre profilerte store saker. Nå velger han å hoppe av og har isteden takket ja til en stilling i konsulentselskapet LECG.

LECG er et konsulentselskap som jobber med økonomi og som har kontorer i storbyer som Brüssel, Paris, Madrid, Milan og London. De har i dag cirka 40 ansatte økonomer og på kundelisten deres står Microsoft. Det er problematisk for EU.

EU-kommisjonen er midt oppe i en rettstvist med Microsoft over en besluttning i Brüssel i 2004 der Microsoft ble funnet skyldig i å ha brutt EUs antitrust lovgivning. Microsoft fikk en bot på 500 millioner euro og senere nye 281 millioner euro for å ha trosset det opprinnelige vedtaket.

- Vi har fått en forespørsel om å få slutte av personlige årsaker, men ingen avgjørelse har ennå blitt tatt, sier Jonathan Todd, pressetalsmann for EU-kommisjonen til CNet News.

Han forteller videre at alle funksjonærer som slutter i Europakommisjonen må godta strenge restriksjoner for å sikre at det ikke blir interessekonflikter.

- Funksjonærer kan bli pålagt å avstå fra kontakt med EU-kommisjonen og kan nektes å jobbe for eller på vegne av selskaper som funksjonæren har jobbet med mens de jobbet i EU-kommisjonen, sier Todd.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.