Microsoft kan bli dømt på tirsdag

Spenningen stiger mot tirsdagens dom mot Microsoft. Alt tyder på at Bill Gates ikke lyktes i å få til et forlik.

Spenningen stiger mot tirsdagens dom mot Microsoft. Alt tyder på at Bill Gates ikke lyktes i å få til et forlik.

Ingen vil bekrefte sammenbruddet, men alt tyder på at Microsofts forsøk på å inngå et forlik i monopol-rettssaken slo feil. Selskapet la på fredag frem et forslag der det tilbyr å la andre leverandører lage programvare som integreres med Windows.

I tillegg skal selskapet ha tilbudt seg å fjerne Internet Explorer fra Windows, noe selskapet tidligere har sagt var umulig.

Rettsaken mot Microsoft har pågått siden oktober 1998. Dommer Thomas Penfield Jackson avsa i november fjor en dom der han feller Microsoft for monopolistisk opptreden. Microsoft og Justisdepartementet har tidvis forhandlet om en mulig løsning. Men partene har foreløpig ikke blitt enige og på tirsdag kommer dommen fra Jackson.

Microsoft lanserte derfor et tilbud på fredag, noe mange mener er svært sent og alt for lite. For saken dreier seg ikke bare om bindingen mellom Windows og Internet Explorer. Delstatene og Justisdepartementet skal være svært skeptisk til Microsofts forslag fordi det er teknisk komplisert og kan inneholde store usikkerhets-momenter.

Med mindre det dukker opp helt nye momenter, tyder alt på at det går mot dom for Microsoft på tirsdag kveld norsk tid.

Til toppen