JUSS OG SAMFUNN

Microsoft kan bli saksøkt for piratkopiering

- Ikke nok at de innrømmer å ha stjålet koden vår.

18. des. 2009 - 08:44

Det kan gå mot et oppgjør i retten mellom Microsoft og nettstedet som fikk kode, brukergrensesnitt og design stjålet av programvaregiganten.

- Vi vurderer nå mulighetene for hvordan vi skal gå frem i kjølvannet av Microsofts uttalelser der de unnskylder seg, skriver en representant for det sosiale nettstedet Plurk i et blogginnlegg torsdag.

Microsoft valgte tidligere i uken å stenge nettstedet MSN Juku, for å undersøke anklager om regelrett tyveri fra konkurrenten Plurk.

Plurk har holdt det gående i to år, mens Juku åpnet i forrige måned. Begge sosiale nettjenester som har opererert i det asiatiske markedet.

Microsoft innrømmet senere forholdet, men legger skylden på et selskap de leide inn for å utvikle Juku. Denne aktøren medgir at deler av koden faktisk var kopiert, heter det i en uttalelse fra Microsoft.

- Dette ble gjort i strid med leverandørens kontrakt, og er like mye i strid med Microsofts retningslinjer om å respektere opphavsrett. Som selskap respekterer vi opphavsretten og det var aldri vår hensikt å utvikle en tjeneste som ikke respekterer arbeidet som andre i bransjen har utført, sier Microsoft.

- Juku er nå stengt for godt, slår programvaregiganten fast.

Unnskyldningen ser ikke ut til å blidgjøre Plurk. De vurderer å gå til sak.

- Situasjonen er alvorlig. Microsoft innrømmer at de har et formelt ansvar, men vil ikke ta på seg skylda.

- De har ikke bare kopiert koden. Vi har et unikt brukergrensesnitt, som de helt bevisst har studert inngående. De må ha rotet helt bevisst rundt i koden vår, fast bestemt på å kopiere brukeropplevelsen, funksjonaliteten og hele sluttproduktet, heter det i svaret fra Plurk.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.