Microsoft kan få dansk statsstøtte

Verdens største programvareselskap kan ende opp med statsstøtte til utviklingen av sine ERP-systemer.

Verdens største programvareselskap kan ende opp med statsstøtte til utviklingen av sine ERP-systemer.

Det er mye snakk om såkornfond og hvordan myndighetene kan bidra til forskning og utvikling. Men styringen av hvem som får hva kan skape debatt.

Nå skaper det danske "Højteknologifonden" strid, for fondet som bidrar med støtte til dansk IT-forskning, ønsker å gi penger til det som var Navision. Navision kjøpte opp konkurrenten Damgaard og ble det største programvarehuset i Danmark - før det ble kjøpt opp av Microsoft.

Nå planlegger Højteknologifonden å gi 12,8 millioner danske kroner til det som nå heter Microsoft Business Solutions, skriver Computerworld.dk. Dette kontoret utvikler i dag to av Microsofts fire økonomi/ERP-pakker - Navision og Axapta.

Højteknologifonden har gitt pengene til et projekt hvor det danske MBS-kontoret i samarbeide med blant annet Copenhagen Business School skal utvikle et "tredje-generasjons ERP-system" i løpet av tre år.

Konkurrenten Oracle reagerer.

- Jeg synes det er besynderlig. Vi snakker om klodens største programvareselskap som nå skal tildels danske forskningsmidler, sier administrerende direktør i Oracle Danmark, Stig Jørgensen til Computerworld.dk.

Han mener at mange andre aktører trenger pengene mer enn Microsoft.

Til toppen