BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft kan overraske med Vista SP1 igjen

Det antattet tidspunktet for utgivelsen av den første servicepakken til Vista, er igjen blitt forskjøvet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. juli 2007 - 12:33

Det er ikke alltid lett å bli klok på Microsofts lanseringsplaner, noe som flere ganger har skapt usikkerhet hos kundene, ikke minst i forbindelser med utgivelsen av Windows Vista. Microsoft har mottatt mye kritikk for dette, men ser ikke ut til å ha til hensikt i å bli mindre svevende når det forteller om dets lanseringsplaner for kommende produkter.

Det var lenge ventet at den første servicepakken (SP1) til Windows Vista skulle komme i andre halvdel av 2007. Men i en pressemelding nylig, lovet selskapet ikke annet enn at en betautgave av SP1 ville komme før nyttår. Dermed har mange innstilt seg på at SP1 først kommer neste år.

Nå ser det ut til at utgivelsen likevel vil kunne skje i år. Nå skriver ZDNet-journalisten Mary Jo Foley at en betautgave av SP1 for Vista er rett rundt hjørnet - den skal komme i midten av juli. En endelig utgave skal kunne ventes i november.

Hvis informasjonen, som stammer fra flere forskjellige kilder som ikke ønsker å bli navngitt, stemmer, er Microsoft igjen på sporet av en nokså samtidig utgivelse av Vista SP1 og Windows Server 2008, noe som ble oppgitt som et mål og en nødvendighet allerede i fjor høst. Årsaken er at begge inneholder mye av den samme koden.

Det er foreløpig ikke kjent nøyaktig hva SP1 vil inneholde av endringer og forbedringer, bortsett fra enkelt knyttet til lokalt søk, noe som har vært et krav fra amerikanske myndigheter etter en klage fra Google.

    Les også:

Foley lister likevel opp en del punkter hun antar er aktuelle. Dette inkluderer ytelsesforbedringer knyttet til kopiering av filer og tiden det tar å skru av maskinen, mer effektiv dataoverføring gjennom utvidet DMA-støtte (Direct Memory Access), støtte for filsystemet ExFat i flashminnelagre og andre enheter, utvidet funksjonalitet knyttet til BitLocker Drive Encryption, støtte for oppstart av EFI (Extensible Firmware Interface) på x64-maskiner og bedre støtte for MeetingSpace- og Remote Assistance-forbindelser gjennom brannmurer.

I tillegg kommer trolig en rekke hotfixer Microsoft allerede har gitt ut. Mange av disse er listet på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.