JUSS OG SAMFUNN

Microsoft kan tape enorm TV-kontrakt

Etter å ha droppet sine egne TV-boks planer, sliter Microsoft med å få ferdig operativsystemet de har solgt til UPC.

16. aug. 2000 - 15:51

Microsofts første angrep på det voksende markedet for interaktivt TV mislykkes, selskapet har nå stoppet planene for videre utvikling av WebTV, og deres egne TV-bokser. Nå truer et nytt nederlag.

Les om Microsofts forsøk på å kapre TV-markedet:
Microsoft med nytt forsøk på digital-TV
Microsoft skrinlegger WebTV-prosjekt

Microsoft har måttet kjempe hardt for å skaffe seg kunder til TV-boksen, som benytter Pocket PC (tidligere Windows CE). For Pocket PC stiller store krav til maskinvare og er ikke gratis slik Linux er.

Kontrakten med det største europeiske kabelselskapet UPC var derfor en fjær i hatten, selv om det hjalp å kjøpe åtte prosent i selskapet. UPC er den største operatøren i Norge og har til sammen syv millioner kunder i Europa.

Til tross for Microsofts eierandel truer nå UPC å bytte ut Windows med et annet operativsystem. Microsoft innrømmer nå at de ikke blir ferdig til UPCs planlagte lansering i september.

- Vi skal ikke lansere en digital mottaker med Internett-link som de andre. Vi kaller vår maskin en set-top computer som vil være klar for spill og interaktive tjenester neste år, forteller Bert Holtkamp, kommunikasjonsdirektør i UPC Nederland til digi.no.

Vi lanserer boksen i slutten av september og kan bruke annen programvare da. Men vi har sagt til Microsoft at vi må ha programvaren for de interaktive tjenestene innen første kvartal neste år.

Dermed har vi tid til å finne andre leverandører dersom Microsoft ikke er ferdige. Det finnes en rekke konkurrenter, så det er ingen katastrofe for oss om vi må bytte, sier Holtkamp til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.