JUSS OG SAMFUNN

Microsoft kan vente seg kjempebøter

Skyldte på «teknisk feil» i nettleservalget.

NETTLESERVALG: Det er denne dialogen som millioner av europeiske brukere av Windows 7 ikke har blitt tilbudt siden begynnelsen av 2011.
NETTLESERVALG: Det er denne dialogen som millioner av europeiske brukere av Windows 7 ikke har blitt tilbudt siden begynnelsen av 2011.
26. sep. 2012 - 07:51

Brussel (NTB-AFP): Microsoft kan komme til å bli ilagt flere kjempebøter som følge av at selskapet har unnlatt å gi sine kunder anledning til å bruke alternative nettlesere, ifølge EU-kommisjonen.

Microsoft skyldte i sommer på en «teknisk feil» da EU innledet en gransking av hvorfor 28 millioner brukere av operativsystemet Windows 7 ikke fikk valget mellom å bruke selskapets egen nettleser Internet Explorer og andre nettlesere.

Microsoft skulle allerede i en oppdatering i februar 2011 ha gitt sine brukere flere alternativer og vil nå bli bøtelagt for ikke å ha gjort det, sier EUs konkurransekommissær Joaquín Almunia i et intervju med AFP.

- Det er lettere å komme videre i etterforskningen hvis selskapet som har brutt konkurransereglene, erkjenner fakta. Feilen er der, den har vært der i over et år, og det er klart at vi må reagere, sier kommissæren, som føyer til at Microsoft kan vente seg en svært streng reaksjon.

EU-kommisjonen ila Microsoft en bot på 899 millioner euro i 2008. Da skyldtes det at den amerikanske software-giganten ikke hadde rettet seg etter en ordre om å dele produktinformasjon med konkurrenter slik at deres softwareprodukter kunne brukes sammen med Windows. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.