Microsoft kjemper videre for Sender ID

IETF oppløste gruppen som skulle gjøre Sender ID til antispamstandard. Microsoft vil kjempe videre – i markedet.

IETF oppløste gruppen som skulle gjøre Sender ID til antispamstandard. Microsoft vil kjempe videre – i markedet.

I forrige uke fant IETF (Internet Engineering Task Force) ut at det ikke nyttet å la MARID («MTA Authorization Records in DNS»), arbeidsgruppen som skulle opphøye en Microsoft-spesifisert antispamordning kalt Sender ID til offisiell standard, fortsette med sine diskusjoner. Gruppen ble oppløst, og IETF-koordinator Ted Hardie sa man kanskje kunne komme tilbake til Sender ID når store e-posthåndterere hadde erfart ordningen i praksis.

    Les også:

Oppløsningen av MARID innebærer ikke at IETF legger ned forsøkene på å spesifisere teknologi for å begrense spam. Ifølge Associated Press vil IETF etablere en arbeidsgruppe i november for å vurdere en alternativ tilnærming med digitale signaturer, i tråd med blant annet Yahoo!-forslaget Domain Keys. Det skal videre vært snakk om ytterligere to arbeidsgrupper, og det er mulig at arbeidsgruppene kan slå sammen forskjellige forslag til et samlet sett med spesifikasjoner.

Målet for disse tilnærmingene er grovt sett det samme som for Sender ID: etablere en ordning som straks avslører og blokkerer e-postmeldinger der det ikke er samsvar mellom avsenderadressen og opphavsserverens numeriske IP-adresse.

Microsoft-talsmann Sean Sundwall sier at selskapet vil fortsette å kjempe for Sender ID uavhengig av IETF. Strategien er å overbevise store selskaper om å fortsette pilotprosjekter.

– Når du først får en kritisk masse som velger Sender ID, blir det kritisk for mindre avsendere at de også anvender det samme, sier Sundwall til Associated Press.

Blant innvendingene mot Sender ID er at den inneholder patentert teknologi fra Microsoft. Selskapet lover å ikke ta seg betalt for lisensene, samtidig som det nekter å la Sender ID-teknologi distribueres under åpen kildekodelisens. Det har blant andre Apache Software Foundation protestert mot. Kampen rundt standarder mot spam er følgelig blitt en del av striden mellom kommersiell programvare og åpen kildekode.

Til toppen