RESULTATERFINANS

Microsoft kjøper enda mer antivirus

Microsoft har kjøpt enda et IT-sikkerhetsselskap. Sybari leverer antispam og antivirus til bedrifter.

8. feb. 2005 - 17:14

Microsoft har sendt ut en melding om at de har inngått avtale om å kjøpe antivirus- og antispamselskapet Sybari for et ikke oppgitt beløp. Det er andre gang på kort tid at Microsoft kjøper et antivirusselskap. Forrige gang var i juni 2003 da Microsoft kjøpte utviklingsdelen til rumenske GeCAD Software.

    Les også:

Microsoft sier oppkjøpet av Sybari vil gjøre det mulig å levere nye løsninger til bedriftskunder. Sybari har rundt 10.000 bedriftskunder verden over.

– Det planlagte kjøpet av Sybari vil spille en nøkkelrolle i Microsofts strategi for bedriftssikkerhet, heter det i pressemeldingen fra Microsoft.

Det heter videre at Sybari-teknologien legger et grunnlag for bedre vern, fordi den tilbyr funksjonalitet fra flere ulike sikkerhetsmotorer, særlig for å avsløre virus i vedlegg til innkommende e-post. Sybari-produktene integreres med bedriftens IT-infrastruktur, for eksempel Microsoft-produkter som Exchange og Sharepoint, eller IBM-produkter som Domino.

Oppkjøpet av GeCAD for halvannet år siden utløste spekulasjoner om hvorvidt Microsoft ville gå til det skrittet å integrere antivirus med Windows. Det skjedde ikke, blant annet fordi Microsoft nødig vil utløse nye monopolanklager fra myndighetene i USA og EU.

Sybari-oppkjøpet dreier seg utelukkende om teknologi og løsninger på serversiden.

I en kommentar til oppkjøpet sier en av Sybaris største konkurrenter, Symantec, at Sybari mangler egen kjerneteknologi for både antivirus og antispam, men kjøper dette fra tredjepart, derav referansen ovenfor til «flere ulike sikkerhetsmotorer». Symantec mener denne kjerneteknologien er det vesentlige i enhver IT-sikkerhetsløsning, og peker på at Microsoft, i likhet med Sybari, fortsatt må kjøpe dette fra tredjepart.

Også norske Norman bygger sine produkter på egen kjerneteknologi, både for å skanne etter virus, og for å avsløre hittil ukjent kode som oppfører seg mistenkelig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.