Microsoft kjøper fildelingstjeneste

Microsoft har kjøpt FolderShare, en tjeneste for synkronisering og privat deling av filer.

Microsoft har kjøpt FolderShare, en tjeneste for synkronisering og privat deling av filer.

Microsoft annonserte før helgen et selskapet har kjøpt FolderShare, en teknologi og tjeneste for privat fjerntilgang og -deling av filer, samt synkronisering av filer mellom ulike enheter.

FolderShare, som også i framtiden skal være tilgjengelig på det opprinnelige nettstedet, ble lansert i 2002 av ByteTaxi. Tjenesten markedsføres først og fremst som et enkelt alternativ for å dele ut store filer, for brukere som ikke har tilgang til egen web- eller FTP-server, som ikke vil belaste mottakerne med store e-postvedlegg og hvor det er upraktisk å distribuere filer på fysiske medier som CD eller DVD.

Microsoft skal benytte FolderShare i forbindelse med selskapets nylig annonserte Windows Live-tjeneste.

    Les også:

- Jeg er begeistret over oppkjøpet av FolderShare og muligheten til å tilby denne teknologien sammen med programvaren og tjenestene til Windows Live. FolderShare-teknologien vil hjelpe våre kunder med å få tilgang til informasjonen sin, uavhengig av tid, sted og enhet, for å forene deres samlede opplevelse, sier Blake Irving, visepresident for MSN Communication Services and Member Platform group ved Microsoft.

De finansielle detaljene bak oppkjøpet er ikke offentliggjort.

Til toppen