AVTALER & KONTRAKTER

Microsoft kjøper fildelingstjeneste

Microsoft har kjøpt FolderShare, en tjeneste for synkronisering og privat deling av filer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. nov. 2005 - 13:03

Microsoft annonserte før helgen et selskapet har kjøpt FolderShare, en teknologi og tjeneste for privat fjerntilgang og -deling av filer, samt synkronisering av filer mellom ulike enheter.

FolderShare, som også i framtiden skal være tilgjengelig på det opprinnelige nettstedet, ble lansert i 2002 av ByteTaxi. Tjenesten markedsføres først og fremst som et enkelt alternativ for å dele ut store filer, for brukere som ikke har tilgang til egen web- eller FTP-server, som ikke vil belaste mottakerne med store e-postvedlegg og hvor det er upraktisk å distribuere filer på fysiske medier som CD eller DVD.

Microsoft skal benytte FolderShare i forbindelse med selskapets nylig annonserte Windows Live-tjeneste.

    Les også:

- Jeg er begeistret over oppkjøpet av FolderShare og muligheten til å tilby denne teknologien sammen med programvaren og tjenestene til Windows Live. FolderShare-teknologien vil hjelpe våre kunder med å få tilgang til informasjonen sin, uavhengig av tid, sted og enhet, for å forene deres samlede opplevelse, sier Blake Irving, visepresident for MSN Communication Services and Member Platform group ved Microsoft.

De finansielle detaljene bak oppkjøpet er ikke offentliggjort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.