SIKKERHET

Microsoft kjøper IT-sikkerhetsselskapet RiskIQ

Teknologigiganten bruker 500 millioner dollar for å øke sikkerheten i sine tjenester.

Microsoft bruker store penger på sikkerhet.
Microsoft bruker store penger på sikkerhet. Foto: Colourbox
13. juli 2021 - 13:00

Skysikkerhetsselskapet RiskIQ blir kjøpt opp av Microsoft for 500 millioner dollar, skriver teknologinettstedet ZDNet. Det er omtrent 4,5 milliarder norske kroner.

RiskIQ er et av de større IT-sikkerhetsselskapene og blir brukt av mange av verdens største selskaper. Microsoft ser at økt skybruk har ført til økte sikkerhetstrusler. I en bloggpost skriver Eric Doerr, som er nestleder for Microsofts skysikkerhet, at flere og flere bruker skytjenester for å utvikle bedrifter.

– Hybrid arbeid har akselerert den digitale endringen, og kunder har utfordringer med økt presisjon og hyppighet av cyberangrep, skriver Doerr.

Har gjort flere oppkjøp i 2021

Microsoft har det siste året hatt fokus på sikkerhet og har allerede kjøpt IoT-sikkerhetsselskapene CyberS og ReFirm Labs.

RiskIQs trussel-programvare vil bli lagt inn i Microsofts sikkerhetsportefølje, som inkluderer Microsoft 365 Defender, Azure Defender og Axure Sentinel.

Grunnlegger og sjef i RiskIQ Elias Manousos skriver i en bloggpost at de vil fortsette å jobbe med å utvikle sine allerede eksisterende programmer og at Microsoft vil være en partner som gjør at de kan jobbe mer effektivt og treffe flere enn tidligere.

– Vi kommer til å jobbe tett med våre kunder mens vi integrerer RiskIQs data og løsninger med Microsofts sikkerhetsportefølje, slik at vi kan tilby de beste løsningene innen overflatesynlighet, trusselgjenkjenning og respons, skriver Manousos.

Illustrasjon: Alexander Slotten.
Les også

Faktisk.no: Kan vi stole på KI-detektorer?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.