BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft kjøper kabel for 23 mrd.

Programvaregiganten Microsoft kjøper vel en tredel av aksjene i det britiske kabel-TV selskapet Telewest for 3 milliarder dollar, eller nærmere 23 milliarder kroner.

Frode Eriksen
23. okt. 1999 - 14:32

Om oppkjøpet, som betyr at Microsoft overtar 29,7 prosent av aksjene i kabel-TV selskapet, blir godkjent av regulatoriske myndigheter vil dette bli selskapets nest største investering noen sinne etter kjøpet av aksjer for 5 milliarder dollar i det amerikanske teleselskapet AT&T.

Microsoft overtar aksjene som tidligere var eid av MediaOne Group som ble kjøpt av AT&T i april i år. Betingelsen for AT&Ts kjøp var imidlertid at Telewest-aksjene ble solgt, noe som nå altså er gjort.

Verken AT&T eller Microsoft har fått endelig godkjennelse for sine kjøp av henholdsvis MediaOne og deler av AT&T, og en slik aksept kan ligge ett år unna, skriver Reuters.

Men også Telewest sine britiske aksjeeiere må si sitt i saken før handelen med Microsoft kan gjennomføres.

Og sier de ja til handelen vil Microsoft foruten aksjeposten i Telewest som er Storbitannias nest største kabel-TV selskap, også eie fem prosent i landets ledende kabel-TV selskap NTL, som Microsoft eier fra før.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.