AVTALER & KONTRAKTER

Microsoft kjøper kryssplattform-selskapet Xamarin

Kan bli en viktig del av Microsoft verktøykasse for utviklere.

Scott Guthrie (i midten), visepresident for Microsoft Cloud and Enterprise Group, flankert av Xamarin-gründerne. Til venstre står CEO Nat Friedman, til høyre CTO Miguel de Icaza.
Scott Guthrie (i midten), visepresident for Microsoft Cloud and Enterprise Group, flankert av Xamarin-gründerne. Til venstre står CEO Nat Friedman, til høyre CTO Miguel de Icaza. Bilde: KEVIN-MEYNELL
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. feb. 2016 - 09:13

Kryssplattformstøtte har blitt viktigere for Microsoft de siste årene. Selskapet er nødt til å tilby sine produkter der kundene faktisk er. Spesielt gjelder dette på mobilfronten, hvor Windows står svakt.

Microsoft har derfor utgitt mange større og mindre apper til både Android og iOS og legger til rette for at andre apputviklere skal kunne gjøre det samme med selskapets utviklingsverktøy.

Xamarin

I lys av dette kommer det ikke som noen stor overraskelse at Microsoft i går kunngjorde at det har undertegnet en avtale om å kjøpe Xamarin, et selskap som siden 2011 har utviklet og tilbudt produkter til utviklere som ønsker å bygge apper til Android, iOS og Windows basert på C# og .NET.

Kryssplattformutvikling basert på Xamarins løsninger skal kunne gjøres raskere fordi plattformen åpner for at det til en viss grad brukes felles kode på tvers av plattformene, samtidig som appenes brukergrensesnitt tilpasset hver enkelt plattform.

Xamarin har omtrent 350 ansatte og, ifølge Scott Guthrie i Microsoft, mer enn 15 000 kunder i 120 land. Flere store selskaper bruker Xamarin, men blant selskapene Guthrie nevner, er det ingen som er blant de ledende mobilapp-leverandørene i verden.

Mer integrasjon

Xamarin er fra før en nær partner av Microsoft. Samme har de sørget for integrasjon av Xamarin-produktene i Visual Studio, Azure, Office 365 og Enterprise Mobility Suite.

Men med oppkjøpet kan det ventes at denne integrasjonen vil bli både tettere og bredere. Guthrie lover å fortelle mer om disse planene under Build-konferansen om noen uker.

Blant grunnleggerne av Xamarin er Miguel de Icaza, som også er kjent for å ha skapt prosjekter som Gnome, Ximian og Mono. Han er i dag teknologidirektør i Xamarin.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.