KORTNYTT

Microsoft kjøper lite programvareselskap

27. mars 2007 - 08:03

Microsofts store dominans i programvaremarkedet skyldes ikke bare at de har det mest brukte operativsystemet og det mest brukte kontorstøttesystemet. De har også et sett med utviklerverktøy som er svært populære.

På VSLive, en konferanse for Visual Studio utviklere i San Francisco, fortalte Microsoft at de har kjøpt et lite programvareselskap som heter DevBiz Business Solutions.

DevBiz lager programvare for .Net utviklere. En av løsningene som selskapet lager er et webbasert system for å bruke Visual Studio Team System gjennom andre nettlesere enn Microsofts egen Internet Explorer.

Visual Studio Team System er en utviklingsplattform som er laget for å hjelpe forskjellige roller i et utviklingsprosjekt med å jobbe effektivt sammen. Systemet kommer i en versjon for utviklere, en for programvarearkitekter, prosjektledere og testere. DevBiz lager også tillegg som gjør at andre roller med litt mer indirekte påvirkning på slike prosjekter lettere kan spille sammen med resten av utviklingsteamet.

Microsoft oppgir ikke kjøpesummen, noe som er en vanlig indikasjon på at oppkjøpet er av en mindre størrelse.

DevBiz' webbaserte tilgangssystem heter TeamPlain. Den kan fritt lastes ned for de som allerede har en Visual Studio Team System lisens.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.