AVTALER & KONTRAKTER

Microsoft kjøper Nuance for 19,7 milliarder dollar

Det nest største oppkjøpet i IT-gigantens historie ble bekreftet på mandag.

Microsoft sluker en anerkjent spesialist innen taleteknologi.
Microsoft sluker en anerkjent spesialist innen taleteknologi. Illustrasjonsfoto: Nunance
12. apr. 2021 - 15:36 | Endret 12. apr. 2021 - 16:00

Microsoft har akkurat bekreftet at de kjøper opp amerikanske Nuance Communications for 19,7 milliarder dollar, noe som tilsvarer 167 milliarder norske kroner, inkludert gjeld.

Ifølge pressemeldingen har Microsoft avtalt å betale 56 dollar per aksje, som tilsvarer en budpremie på 23 prosent over verdien da Nasdaq-børsen stengte før helgen. Selve oppkjøpet gjøres opp kontant.

Dette er det nest største oppkjøpet i Microsofts historie, bare slått av LinkedIn som de betalte 26,2 milliarder dollar for i 2016.

Nuance er en pioner innen avansert talegjenkjenning, som blant annet har levert taleteknologi som benyttes av Apples Siri-tjeneste, og veldig mange andre, inkludert både Samsung og norske Telenor.

Selskapet har anslagsvis 2.700 registrerte teknologipatenter og rundt 7.000 ansatte, herunder 1.600 medarbeidere innen forskning og utvikling.

Nuance og Microsoft har samarbeidet siden 2019, og da innen tale til tekst-teknologi til bruk blant annet for løsninger for registrering av helseopplysninger under legebesøk, ifølge Bloomberg som skrev om oppkjøpsplanene allerede i går søndag, før de offisielt ble bekreftet.

Kunstig intelligens og skybaserte løsninger myntet særlig på helsesektoren, men også andre industrivertikaler er oppgitt som hovedmotivet bak oppkjøpet. 

Mark Benjamin, administrerende direktør i Nuance, vil fortsette å lede Nuance også i fortsettelsen, men han vil da rapportere til Microsofts direktør for Cloud & AI, Scott Guthrie, heter det i kunngjøringen. Partene venter at oppkjøpet kan fullføres i løpet av 2021.

 

Microsoft-gründer Bill Gates (til høyre) og avdøde Apple-gründer Steve Jobs i munter passiar i 2007.
Les også

IT-gigantene er verdt dobbelt så mye som oljefondet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.