Microsoft kjøper seg inn i Corel

Sirkelen er sluttet: Microsoft kjøper en fjerdedel av Corel og som selger Wordperfect og Linux.

Sirkelen er sluttet: Microsoft kjøper en fjerdedel av Corel og som selger Wordperfect og Linux.

Den gamle kongen av grafikk-verktøy for PC - Corel - har lenge slitt og holdt på å gå konkurs etter en serie forskjellige forsøk på å finne seg nye føtter å stå på.

Sist måned fikk selskapet hjelp fra ukjente kanter og i går ble det kjent i USA at selskapet får mer hjelp fra uventet hold. For 1,1 milliarder kroner kjøper Microsoft 24,6 prosent av det kanadiske selskapet.

Oppkjøpet er oppsiktvekkende fordi Corels virksomhet til stor del er basert på forretningsområrder Microsoft har holdt seg langt unna. Microsoft har aldri involvert seg i tegning eller bildebehandling utover helt enkle programmer.

Corel kjøpte dessuten opp Microsofts gamle hovedkonkurrent Wordperfect i 1995, noe som tappet selskapet for store ressurser. Selskapet tilbyr Office-konkurrenten til bunnpris, blant annet i en versjon for Linux. I tillegg har Corel laget en egen Linux-versjon med svært enkel installering.

Hvordan de to selskapene skal samarbeide og om hvilke produkter er svært uklart. Pressemelding fra de to selskapene bidrar lite til en klargjøring:

Etter å ha understreket sine Linux-produkter, sier Corel at de skal hjelpe Microsoft å utvikle produkter for Microsoft DotNet-plattformen, selskapets nye intiativ for Internett-produkter.

Til toppen