Microsoft kjøper seg ut av ny rettstvist

Bill Gates betaler seg nok en gang ut av en konflikt og legger tre milliarder på bordet til Intertrust.

Microsoft meldte mandag at selskapet vil betale drøye tre milliarder kroner til InterTrust for å avløse en tre år gammel strid om patenter som gjelder beskyttelse av musikk, filmer og annet digitalt innhold mot piratvirksomhet, skriver news.com. Microsoft kan dermed sikre seg en stor fordel i forhold til konkurrentene i markedet for musikk og video via Internett.

Uansett er dette tredje gang på kort tid Microsoft betaler seg ut av en rettslig tvist. For to uker siden gikk Microsoft med på å betale Sun rundt 11 milliarder kroner for å sette en ende på tvisten som gjaldt patenter og bruk av monopolmakt. For ikke så lenge siden inngikk Microsoft også en avtale med AT&T. I fjor betalte Microsoft seg ut av en konflikt med TimeWarner som gjaldt nettleseren Netscape.

Avtalen med InterTrust, som er eid av Sony og Phillips og en investeringsbank, gir Mircrosoft en lisens til Santa Clara company`s patenter som gjelder kopibeskyttelse av teknologi og digitale rettigheter.

- Avtalen skulle oppklare flere forhold omkring mange av de store medieselskapene, inkludert Walt Disney, som har brukt Microsoft-teknologi, sa senior visekonsernsjef Will Poole i Microsoft.

- Medieselskapene har alle nølt med å ta i bruk Internett som distribusjonskanal som følge av spørsmål som gjelder eiendom og rettigheter, men denne diskusjonen er nå kommet til en ende, sa juridisk rådgiver Marshcall Phelps i Microsoft.

    Les også:

På samme tid kan avtalen ramme Microsofts konkurrenter som mangler avtaler med InterTrust. Microsoft kjemper med selskapet som RealNetworks og Apple for vinne kampen om hvem som skal dominere det digitale mediemarkedet. Kampen gjelder hvilket format som skal vinne frem for bruk av nedlasting av musikk og videofiler.

Intertrust ble grunnlagt i 1990, og selskapet var tidlig ute med å sikre seg patenter på ulike teknologier. Noen av patentene er datert helt tilbake til da selskapet ble opprettet.

Les mer om: