AVTALER & KONTRAKTER

– Microsoft kjøper Skype

Budrunden er over, hevder Wall Street Journal-blogg.

10. mai 2011 - 08:47

Microsoft har vunnet budrunden om Skype. Ifølge den Wall Street Journal-eide teknologibloggen All Things D vil Microsoft kunngjøre oppkjøpet i morgen tidlig New York-tid.

Ifølge Wall Street Journal var forhandlingene i nett norsk tid i sluttfasen.

Prisen de må betale for IP-telefoni og videokonferanseselskapet ligger an til å bli rundt 8,5 milliarder dollar, ifølge avisens kilder.

Det tilsvarer nesten 47 milliarder kroner etter dagens kurs. Beløpet inkluderer om lag 4,2 milliarder kroner som Skype hadde i langsiktig gjeld per april måned. Blir avtalen noe av er dette tidenes mest kostbare oppkjøp i Microsofts 36-årige historie.

Forhandlingene om oppkjøp og samme verdivurdering bekreftes i et oppslag i Bloomberg.

En slik sum er likevel godt innenfor rekkevidden for Microsofts investeringsmuligheter. Ifølge forrige kvartalspresentasjon i slutten av mars har programvaregiganten likvide reserver på drøyt 66 milliarder dollar.

- Et oppkjøp eller en avtale vil være et nyttig våpen i konkurransen med Cisco og Google, to av Microsofts største rivaler i markedet for samhandlingsverktøy. De vil også gi dem en «må ha»-tjeneste som ytterligere kan bidra til utbredelse av fremtidige versjoner av Windows Phone, mener analytiker Om Malik som omtalte det mulige oppkjøpet allerede i helgen.

Budkrig

Det er allerede kjent at en rekke selskaper har vist interesse for å kjøpe opp privateide Skype, som uten nærmere forklaring har utsatt planene om børsintroduksjon på ubestemt tid. Det ligger i kortene at utsettelsen er knyttet til oppkjøpsinteressen selskapet opplever.

I forrige uke skrev digi.no om at Facebook og Google slåss om å få kloa i selskapet, i en handel som ifølge nyhetsbyrået Reuters priset Skype til mellom 3 og 4 milliarder dollar.

Summen Microsoft skal være villige til å betale ligger skyhøyt over dette, og innebærer etter alt å dømme at spillet om Skype har drevet prisen kraftig i været.

Skype har vokst voldsomt siden tjenesten ble lansert i 2003 av seriegründerne Niklas Zennström og Janus Friis, og senere solgt til eBay for 3,1 milliarder dollar.

eBay ønsket å benytte tjenesten i sammenheng med sin netthandelvirksomhen, uten at den planen fikk suksess. I 2005 solgte eBay majoriteten av Skype videre for en tilsvarende sum til et privat investeringsselskap.

Skype oppgir å ha rundt 125 millioner brukere som benytter tjenester hver måned. Bare seks prosent av disse betaler for Skype-samtaler, de øvrige benytter seg av gratisvarianten. Totalt skal de ha godt over en milliard registrerte brukere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.